Крем карамель - один із найвідоміших французьких десертів, що давно став популярним і в інших країнах Європи. Назва говорить сама за себе: дует крему і карамелі створили цей неймовірно ніжний смак.
По суті, крем карамель - це заварний крем, запечений на водяній бані. Із цієї ж серії не менш відомі крем-брюле і потс де крем. Про них - пізніше. А поки що найлегший за калорійністю і найніжніший крем карамель.
Рецепт з блогу lapatissiere.livejournal.com
Для карамелі:
100 г цукру
пару крапель лимонного соку
Для крему:
500 мл молока
4 яйця
100 г цукру
Процес простий:
- Спершу потрібно приготувати карамель. До цукру додати лимонний сік і нагріти до стану рідкої карамелі. Перелити карамель у формочки.
- Для крему в молоко додати 50 г цукру і довести до кипіння. Решту 50 г цукру змішати з яйцями. Повільно додати в яйця гаряче молоко, змішати. Крем залити у формочки.
- Випікати на водяній бані (формочки ставляться у посудину з водою) 25-30 хв при 175 с. Готовий крем має густі краї, а серединка його труситься, якщо порухати форму. В холодильнику він стане потрібної консистенції.
- Коли крем вистигне його потрібно поставити в холодильник і не піддаватися спокусі скуштувати його раніше, ніж через добу :)
Щоб викласти крем на блюдо, потрібно провести ножем по краях форми. Закрити тарілкою і перевернути форму догори дном.
Bon appétit!
По суті, крем карамель - це заварний крем, запечений на водяній бані. Із цієї ж серії не менш відомі крем-брюле і потс де крем. Про них - пізніше. А поки що найлегший за калорійністю і найніжніший крем карамель.
Рецепт з блогу lapatissiere.livejournal.com
Для карамелі:
100 г цукру
пару крапель лимонного соку
Для крему:
500 мл молока
4 яйця
100 г цукру
Процес простий:
- Спершу потрібно приготувати карамель. До цукру додати лимонний сік і нагріти до стану рідкої карамелі. Перелити карамель у формочки.
- Для крему в молоко додати 50 г цукру і довести до кипіння. Решту 50 г цукру змішати з яйцями. Повільно додати в яйця гаряче молоко, змішати. Крем залити у формочки.
- Випікати на водяній бані (формочки ставляться у посудину з водою) 25-30 хв при 175 с. Готовий крем має густі краї, а серединка його труситься, якщо порухати форму. В холодильнику він стане потрібної консистенції.
- Коли крем вистигне його потрібно поставити в холодильник і не піддаватися спокусі скуштувати його раніше, ніж через добу :)
Щоб викласти крем на блюдо, потрібно провести ножем по краях форми. Закрити тарілкою і перевернути форму догори дном.
Bon appétit!
Немає коментарів:
Дописати коментар