Той самий торт, придуманий зовсім не в Чехії, як багато хто вважає, а в Росії. Автор його - Володимир Гуральник. У той час він працював начальником кондитерського цеху у московському ресторані "Прага". Авторства Гуральника й інший популярний в нас торт "Пташине молоко". Кажуть, надихався у чеських кондитерів, що приїжджали в Москву. Хоча можна запідозрити, що ще одною музою міг стати знаменитий "Захер-торт" - батьківщиною якого є Австрія. Або ж одні й ті жі ідеї витають у повітрі. Але вони й справді подібні. Той самий шоколадний бісквіт, абрикосовий прошарок, і шоколадна глазур.
Торт цей нескладно знайти і тепер, будь-яка кондитерка його робить. Або варіації на тему. Я ж пекла "той самий" за ГОСТівськими стандартами. Результат - на фото.(Торт мій, фотографувала не я). Рецепт з блогу chadeyka.livejournal.com
- 6 яєць (білки відокремити від жовтків)
- 150 г цукру
- 115 г борошна 2
- 5 г какао
- 40 г вершкового масла
Жовтки збити з половиною цукру в дуже світлий крем.
Білки збити до густоти.
Додати цукор, що залишився, і збивати далі.
Змішати білки з жовтками. Всипати борошно, просіяне з какао, змішати, роблячи ложкою рухи з краю і до середини. Ретельно, але обережно.
Влити топлене масло (воно має до того вистигнути до температури 28-30с). Перемішати.
Тісто викласти на змащену маслом і присипану борошном форму, діаметром 23 см.
Пекти 30 хв, при 200с. Залишити вистоюватися на решітці не менш, як 8 годин. (5 хв у формі, потім вийняти).
Для крему:
1 жовток
20 г води
120 г згущонки
200 г масла
ванільний цукор
10 г какао
Жовток змішати з водою, додати згущене молоко. Варити на повільному вогні, до загустіння. Сироп охолодити і додати в попередньо збите з ванільним цукром масло. Додавати потроху, весь час збиваючи.
В кінці додати какао.
Бісквіт розрізати на 3 коржі і прослоїти кремом.
Верх змастити мармеладом (55г) (це може бути джем, чи повидло, наприклад абрикосове).
Полити шоколадною глазуррю. Для неї розтопити по 60 г шоколаду і вершкового масла на водяній бані, чи в мікрохвильовці.
Хто їв цей торт колись, може згадати смак дитинства :)
шикарний торт))
ВідповістиВидалити