Translate

середу, 29 серпня 2012 р.

Америка. Apple pie

"As american, as american pie", - є такий вислів. Що значить бути типово американським. Незважаючи на те, що ні пироги, ні яблука в Америці не винаходили, все ж там яблучний пиріг вважається національною гордістю. Разом з бейсболом, хот-догом і Шевроле. А чого лише варта відповідь американських солдатів Другої світової, коли журналісти запитували їх, чому вони йдуть на війну: "За маму і яблучний пиріг". 

За уявленням американців, яблучний пиріг узагалі ключ до всіляких гараздів. У них побутують різноманітні вислови про те, що ті, хто не їдять ябличний пиріг, будуть завжди переможеними; що лікарі триматимуться подалі від вас, якщо їсти епл пай, і так далі. А один історик, що жив у 18 ст відзначив, що яблучний пиріг - це їжа, яку амираканці їдять цілий рік. і навіть, якщо не сезон яблук, то використовуються сушені, і що для дітей це типова їжа на вечерю. Ось так. Прямо культ яблучного пирога.

Тому, продовжуючи тему яблучної випічки у різних країнах, сьогодні американський пиріг. Саме такий відчайдушні американські домогосподарки носять новим сусідам, як привід познайомитися :)


                           



Щоб скуштувати знаменитий амерікан пай:

350 г борошна
210 г масла
1/4 склянки дуже холодної води
дрібка солі
7 яблук
0,5 ч. л. кориці
0,5 склянки цукру
1 ст. л. кукурудзяного крохмалю

Спершу приготувати тісто:

борошно просіяти з сіллю, посікти з холодним маслом, попередньо порізаним на шматочки. Все має бути холодним, а робота йти швидко. Потроху доливаючи воду замішувати тісто, поки воно не зліпиться в шар. Розділити його на дві частини. Загорнути кожен шматочок тіста в плівку і покласти в холодильник хоча б на годину.

Яблука почистити, звільнити від серцевини, порізати на шматочки, додати цукор, корицю, крохмаль. 

Першу половину тіста розкачати, розкласти на форму (22 см діаметром), так, щоб тісто закривало дно, боки і трохи виступало за краї форми. покласти начинку. Другу частину тіста також розкачати, закрити пиріг, краї обох частин тіста защипнути разом. Зробити зверху надрізи, щоб виходив пар.

Пекти в духовці, розігрітій до 180 с, близько години (доки не стане рум'яний).

Enjoy your pie!



Немає коментарів:

Дописати коментар