Translate

середу, 25 липня 2012 р.

Creme caramel

Крем карамель - один із найвідоміших французьких десертів, що давно став популярним і в інших країнах Європи. Назва говорить сама за себе: дует крему і карамелі створили цей неймовірно ніжний смак. 
По суті, крем карамель - це заварний крем, запечений на водяній бані. Із цієї ж серії не менш відомі крем-брюле і потс де крем. Про них - пізніше. А поки що найлегший за калорійністю і найніжніший крем карамель.





Рецепт з блогу 
lapatissiere.livejournal.com


Для карамелі:

100 г цукру
пару крапель лимонного соку


Для крему:


500 мл молока
4 яйця
100 г цукру


Процес простий:


- Спершу потрібно приготувати карамель. До цукру додати лимонний сік і нагріти до стану рідкої карамелі. Перелити карамель у формочки.


- Для крему в молоко додати 50 г цукру і довести до кипіння. Решту 50 г цукру змішати з яйцями. Повільно додати в яйця гаряче молоко, змішати. Крем залити у формочки.


- Випікати на водяній бані (формочки ставляться у посудину з водою) 25-30 хв при 175 с. Готовий крем має густі краї, а серединка його труситься, якщо порухати форму. В холодильнику він стане потрібної консистенції.


Коли крем вистигне його потрібно поставити в холодильник і не піддаватися спокусі скуштувати його раніше, ніж через добу :)


Щоб викласти крем на блюдо, потрібно провести ножем по краях форми. Закрити тарілкою і перевернути форму догори дном.


Bon appétit!

Немає коментарів:

Дописати коментар