Translate

вівторок, 24 липня 2012 р.

Бананово-шоколадний коржик до кави-чаю

Я люблю сніданки! А особливо я люблю солодкі сніданки. А ще більше, коли це солодкий сніданок вихідного дня. Коли не потрібно нікуди поспішати. Цей пиріг прекрасно підходить для такого ранку. Легкий у приготуванні, проте щастя - на весь день: і в бананах, і в шоколаді ті самі ендорфіни (так звані гормони радості). А якщо немає бажання зранку вовтузитися на кухні, пиріг можна спекти звечора. Зранку залишиться лише полити його глазуррю. Шоколадною... Ммм...







Потрібно:


300 г борошна
200 г цукру
1.5 ч. л. розрихлювача
0,5 ч. л. соди
0,25 ч. л. солі
0, 5 ч. л. кориці
3 банани
125 мл молока
1 яйце
150 г тертого темного шоколаду
2, 5 кип'ятку


Розігріти духовку до 180 с. Форму діаметром 23 см змастити маслом і посипати борошном. Змішати борошно, цукор, розрихлювач, соду, сіль і корицю. В іншій ємності розтерті банани, молоко і яйце збити до однорідності. Додати вологі інгредієнти до сухих, акуратно розмішати. Додати половину шоколаду. викласти тісто у форму і пекти приблизно 30-40 хв (на готовність перевірити зубочисткою).
Дати трохи вистигнути на решітці, потім вийняти з форми, залишити охолоджуватися далі.
Решту шоколаду розтопити на водяній бані з кип'ятком. Полити пиріг.


Коржик цей дуже ароматний. І, до речі, банани в нього найкраще класти дуже стиглі. Такі, що для звичайного перекусу вже й не дуже годяться. А от у випічку вони ідеальні.

Немає коментарів:

Дописати коментар