Translate

четвер, 13 вересня 2012 р.

Chocolate Chip Cookies

Chocolate is the answer. No matter what the question is :)
Печиво, про яке я хотіла сьогодні розповісти - відповідь на всі запитання)) Стаканчик молока, чи кави, шоколадне печиво, і - життя стає веселішим...

Chocolate Chip Cookie - найпопулярніше в Америці печиво. Винайдене було ще в 1930 році в штаті Масачусетс Рут Вейкфілд. І, як і з багатьма іншими неймовірними винаходами, сталося це випадково. Рут хотіла спекти звичайне масляне печиво, за рецептом в тісті мав бути топлений шоколад. Проте жінка поспішала, і швиденько розламала звичайний шоколад на шматочки, додавши його в тісто. При цьому вона була переконана, що шоколад рівномірно розподілиться в тісті. Але шоколад хоч і розплавився, проте в тісті розмістився локально. А коли печиво вистигло, шматочки теж затверділи. 

Винахід Рут дуже швидко став неймовірно популярним. І навіть компанія Nestle (шоколад якої та використала в печиві) підписала з нею контракт. Нестле стала випускати окремо маленькі шматочки шоколаду (chocolate chips), а на звороті упаковки був розміщений рецепт від самої Рут. Кажуть вона за те отримала пожиттєве забезпечення шоколадом. Здорово, чи не так? :) 

Саме шоколадні чіпси ідеально використовувати в рецепті (у цьому випадку чіпси - це однакові фігурні шматочки шоколаду, ніякого відношення до сушених тонкими пластинками овочів чи фруктів не мають). Я на такі в нас поки не наштовхувалася. Тому подрібнюю звичайну плитку шоколаду.

Для кого подвійна доза шоколаду - забагато, у рецепті какао потрібно замінити відповідною кількістю борошна. Може це буде навіть більш автентичний варіант. Але:

Дехто говорить, що на десерт в меню я завжди шукаю щось шоколадне, з шоколадною начинкою, покрите шоколадом :)))) Тож і  печиво в мене коричневе, а не біле.


Інгредієнти:

130 г борошна
20 г какао
130 г цукру
0,5 ч. л. солі
0,5 ч. л. соди
110 г масла
100 г подрібненого шоколаду
1 яйце

Процес:

Збити масло, продовжуючи збивати додати цукор, вбити яйце.

Борошно просіяти разом з какао, содою і сіллю.

Додати борошно до масла.

Додати шоколад.

Поставити тісто в холодильник на годину.

Викласти тісто на деко. Я в руках формую із тіста кульки, і такими їх викладаю. В гарячій духовці вони трохи розтікаються, і отримують потрібну форму. Тільки треба не забувати класти їх на відстані один від одного, щоб не зліпилися до купи.

Пекти при 190 с близько 15 хв, не більше.






Немає коментарів:

Дописати коментар